ارزش غذایی کاه | نقش کاه در جیره غذایی دام

ارزش غذایی کاه

هدف از اين مطالعه تعيين تركيبات شيميايي و قابليت هضم مواد مغذي كاه بوده است.

ترکیبات شیمیایی با توجه به روش های استاندارد در آزمایشگاه اندازه گیری شد و قابلیت هضم با

استفاده مستقیم از حیوان زنده تعیین شد. به منظور نمونه گيري، 72 روستا در استان گلستان  به روش نمونه گيري تصادفي انتخاب شدند و به صورت تصادفي سه خانوار به طور تصادفي از هر روستاي انتخاب و

نمونه ها از علوفه، برداشت يا مزارع گرفته شد. تعداد نمونه ها برای کاه گندم 30، کاه 30 جو

و کاه 12 برنج بود.
محتوای پروتئین کاه گندم، کاه جو و کاه برنج به ترتیب 3.50، 3.51 و 57.07 درصد بود و کاه گندم دارای

کمترین تغییرات پروتئین خام بود (12.57 درصد). همچنين غلظت فیبر خام در کاه به ترتيب 42.59، 41.68 و 22.36 درصد بود.

ارزش غذایی کاه

غلظت NFA در محصولات غذايي به ترتيب 45.59، 45.15 و 44.09 درصد در ماده خشک بود و

كمترين ضريب تغيير (12.5 درصد) مربوط به كاه برنج بود. همچنین غلظت انرژی خام به

ترتیب 3403.36، 64.3409.64 و 3463.10 کیلو کالری / کیلوگرم بود. پایین ترین سطح فسفر و

کلسیم (به ترتیب 0.06٪ و 0.18٪) مربوط به کاه گندم بود. غلظت منگنز و روی در کاه برنج به ترتیب 322.60 و 54.44 میلی گرم / کیلوگرم بود

که در مقایسه با سویه های دیگر بسیار زیاد بود.
میانگین قابلیت هضم ماده خشک کاه گندم، کاه جو و کاه برنج به ترتیب 47.1، 38.4 و 42.6 درصد

بود و کاه

خام کمترین رقم را نشان داد (p <0.01). همچنین میانگین هضم ماده ارگانیک در این کاه ها به ترتیب 25/25، 27/43 و 43/4 درصد بود و تفاوت معنی داری میان این ماده ها وجود نداشت (p> 0.01).
میانگین پروتئین هضم پروتئین خام 7/15٪، 4/13٪ و 14/5٪ بود (01 / 0P <) و هضم متوسط ​​فیبرهای خام

به ترتیب 49/6٪، 2/48٪ و 47/5٪ بود. کاه گندم بیشترین تعداد را نشان داد (p <0.01). میانگین هضم دیابت

سلول بدون hemicellulose به ترتیب 36.3٪، 33.1٪ و 31.9٪ بود. اختلاف معنی داری (p <0.01) بود.

متوسط ​​انرژی هضم شده و انرژی قابل متابولیسم در نی نیهای برنج بالاتر بود (1.95 و 1.60 مگا هر

کیلوگرم بر کیلوگرم) و تفاوت بین آنها قابل توجه بود

قیمت روز کاه را میتوانید از شرکت ما جویا شوید شرکت ما تولید کننده کاه اوره یا کاه غنی شده میباشد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *