ارزش غذایی کاه | نقش کاه در جیره غذایی دام
ارزش غذایی کاه
هدف از اين مطالعه تعيين تركيبات شيميايي و قابليت هضم مواد مغذي كاه بوده است.
ترکیبات شیمیایی با توجه به روش های استاندارد در آزمایشگاه اندازه گیری شد و قابلیت هضم با
استفاده مستقیم از حیوان زنده تعیین شد. به منظور نمونه گيري، 72 روستا در استان گلستان به روش نمونه گيري تصادفي انتخاب شدند و به صورت تصادفي سه خانوار به طور تصادفي از هر روستاي انتخاب و
نمونه ها از علوفه، برداشت يا مزارع گرفته شد. تعداد نمونه ها برای کاه گندم 30، کاه 30 جو
و کاه 12 برنج بود.
محتوای پروتئین کاه گندم، کاه جو و کاه برنج به ترتیب 3.50، 3.51 و 57.07 درصد بود و کاه گندم دارای
کمترین تغییرات پروتئین خام بود (12.57 درصد). همچنين غلظت فیبر خام در کاه به ترتيب 42.59، 41.68 و 22.36 درصد بود.
ارزش غذایی کاه
غلظت NFA در محصولات غذايي به ترتيب 45.59، 45.15 و 44.09 درصد در ماده خشک بود و
كمترين ضريب تغيير (12.5 درصد) مربوط به كاه برنج بود. همچنین غلظت انرژی خام به
ترتیب 3403.36، 64.3409.64 و 3463.10 کیلو کالری / کیلوگرم بود. پایین ترین سطح فسفر و
کلسیم (به ترتیب 0.06٪ و 0.18٪) مربوط به کاه گندم بود. غلظت منگنز و روی در کاه برنج به ترتیب 322.60 و 54.44 میلی گرم / کیلوگرم بود
که در مقایسه با سویه های دیگر بسیار زیاد بود.
میانگین قابلیت هضم ماده خشک کاه گندم، کاه جو و کاه برنج به ترتیب 47.1، 38.4 و 42.6 درصد
بود و کاه
خام کمترین رقم را نشان داد (p <0.01). همچنین میانگین هضم ماده ارگانیک در این کاه ها به ترتیب 25/25، 27/43 و 43/4 درصد بود و تفاوت معنی داری میان این ماده ها وجود نداشت (p> 0.01).
میانگین پروتئین هضم پروتئین خام 7/15٪، 4/13٪ و 14/5٪ بود (01 / 0P <) و هضم متوسط فیبرهای خام
به ترتیب 49/6٪، 2/48٪ و 47/5٪ بود. کاه گندم بیشترین تعداد را نشان داد (p <0.01). میانگین هضم دیابت
سلول بدون hemicellulose به ترتیب 36.3٪، 33.1٪ و 31.9٪ بود. اختلاف معنی داری (p <0.01) بود.
متوسط انرژی هضم شده و انرژی قابل متابولیسم در نی نیهای برنج بالاتر بود (1.95 و 1.60 مگا هر
کیلوگرم بر کیلوگرم) و تفاوت بین آنها قابل توجه بود
قیمت روز کاه را میتوانید از شرکت ما جویا شوید شرکت ما تولید کننده کاه اوره یا کاه غنی شده میباشد
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.